Плодов ягурд с боровинки

Деликатен и Нежен, с Дъх на Лято и Елегантен вкус на добре

узрели Боровинки !!!

Богат състав на полезни фитонутриенти !!!

С изключителен фокус върху здравето на цялото семейство !!!

Уникалните ядки и зърна при преработка го насищат с лечебни молекули, антиоксиданти, витамини, минерали, аминокиселини, ненаситени мазнини и др.

Приготвя се чрез технология на подквасване с жива закваска от традиционните български млечно-кисели бактерии lactobacillus bulgaricus и streptococcus thermophilus.

Технологията кара всички описани по-горе полезни вещества да затанцуват в тайнството на сложна биохимична симфония и до вас да достигне един великолепен и неповторим продукт с изключително полезни свойства.

В състава му е включен създадения през 2013 г. сорт фъстък „Орфей”, определян като афродизиак, при това с аромат на печен бадем. Единственият бял, нискокалоричен фъстък с високо съдържание на незаменими аминокиселини, сред които фолиева и линоленова киселина, биотин и др.

Общото белтъчно съдържание е над 29%. Всички тези качества го нареждат сред родните афродизиаци.

Научно доказано е, че фъстъците спомагат за оптималното ниво на захарта в кръвта нормализират кръвното налягане и понижават риска от сърдечно-съдови заболявания.

Те съдържат най-ефективните антиоксиданти – фитостероли,  витамини от групата А, B, D и Е. Аминокиселината триптофан, която взема активно участие в синтеза на хормона серотонин, витамин В3 засилва имунната система, бори се с ежедневния стрес и депресиите.

Способства за правилното функциониране на главния мозък и подобряване на паметта, забавя и дори постепенно спира развитието на злокачествени образувания. Превенция срещу камъни в бъбреците; подобрява храносмилането и активизира извеждането на токсините от тялото.

Елдата от друга страна е богат източник на протеини, алтернатива на мазнините,тя понижава кръвното налягане, холестерола и кръвната захар, предпазва от астма и рак на гърдата, има противоалергични свойства,предпазва от диабет, подобрява здравето на стомаха и червата, извлича излишните течности.

Съдържа високо количество магнезий, антиоксиданти, флавоноиди.

Лешниците подобряват здравето на сърцето, контролират диабета, стимулират мозъка, подпомагат отслабването, ускоряват метаболизма. Гарантират здрави кожа и коса. Те са богати на витамини, минерали, тиамин, фолиева киселина и мастните киселини – истински полезен коктейл от вещества за мозъка. Предпазват от болестта на Алцхаймер и правят функциите на мозъка по-улеснени.

Боровинките са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на хранителни вещества.

Боровинките са с най-високо съдържание на антиоксиданти, предпазват ДНК и холестерола от увреждане. Понижават кръвното налягане и предпазват от сърдечни заболявания.

Помагат за поддържане на мозъчната функция и подобряване на паметта. Антоцианините имат антидиабетно действие. Повлияват добре костната структура и мускулатурата.

Ябълковият пектин се извлича в периода преди зреенето на плода, когато е с най-стабилна структура.

Като полизахарид, ябълковият пектин е отличен източник на разтворими фибри. Те преминават по протежението на тънките черва, без да претърпят особени структурни промени. Това е много полезна особеност, позволяваща им да формират непромокаема обвивка около храната и да забавят усвояването й. Така, ябълковият пектин се превръща в едно от най-ефикастните баластни вещества. Иманно с тази особеност се асоциират някои от най-полезните за здравето ефекти от консумацията на ябълков пектин.

Плодовия ягурт- Боровинка на „Софрино“ е хранителен деликатес от ново поколение.

Деликатен, вкусен и изключително полезен.

Ягурд – подквасен деликатес от ядки и боровинки

 

Съхранение: от 2°С до 8°С

Използвай преди: виж датата на опаковката.

Съставки: Филтрирана вода, сурови ядки (фъстъци, елда, лешници),замръзени боровинки, тръстикова захар, пектин, аромат ванилия и жива закваска (lactobacillus bulgaricus и streptococcus thermophiles).

Продукт за директна консумация.

СТРАНА НА ПРОИЗХОД: БЪЛГАРИЯ

* без глутен;   * без лактоза;   * без добавени сгъстители и хомогенизатори.

 

*ВНИМАНИЕ: ПРОДУКТА СЪДЪРЖА ФЪСТЪЦИ И ДРУГИ ЯДКИ, КОИТО МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ АЛЕРГИЧНИ РЕАКЦИИ!

Translate »